30.
Jan.

az U14-es floorball bajnokság legutóbbi fordulója
Phoenix Fireball SE - Lizards FT 3-8
 

U14 Magyar Bajnokság
Phoenix FSE – Lizards FT 3-8 (1-2, 1-3, 1-3)
 
 
  Egy izgalmaktól mentes, jó mérkőzést játszott egymással az idényben először a Phoenix és a Lizards csapata. Érdekes módon tavaly januárban ugyanezt az eredményt mutatta az eredményjelző a két csapat mérkőzésének a végén, de akkor a budapesti gárda győzött.
  Az első harmad inkább a puhatolózásról szólt, mivel már régen találkoztak a csapatok és mindkét oldalon sok változás volt. Ennek ugyan ellentmond, hogy bő másfél perccel a kezdés után már 1-1 volt az eredmény. Ezek után viszont majd 10 percet kellett várni a gyíkok újabb góljára, amit egy nagyon szép háromszögelés végén értek el.
  A második harmadban tovább tudta növelni az előnyt a vendég csapat, a szerzett 3 gólból kettő a fiatal Fertig Dávid érdeme. Az első gól előtt Ő szerezte meg a labdát a Phoenix térfelén, amit középre adott az üresen álló csapattársának, majd egy egyéni akció végén már Ő juttatta a kapuba a labdát. A két gól között még szerzett egy gólt a hazai csapat Zalka Lenke révén. A játékrész lefújása előtt 1 másodperccel lőtte a Lizards az ötödik gólját, így egy megnyugtató háromgólos előnnyel várhatták az utolsó felvonást.
  Az utolsó harmadban nem szerette volna a vendég csapat kiadni a vezetést a kezéből. A szünet előtti lendületet megtartva 6 perc alatt 3 góllal növelték az előnyüket, amit a mérkőzés végéig már csak meg kellett tartaniuk. Ugyan a hazai gárda még szerzett egy gólt a 14. perc derekán, de a Gyíkok győzelme nem forgott veszélyben.
  Egy nagyon jó, egyenletes teljesítményt tudott mutatni a Lizards csapata, a két sor teljesítménye egyre közelebb kerül egymáshoz, kapusuk pedig egy igazán jó teljesítménnyel vette ki részét a sikerből.
  A következő vasárnap megrendezésre kerülő visszavágót azért nem lehet hátradőlve várni, biztos vagyok benne, hogy a Phoenix is mindent meg fog tenni azért, hogy revánsot vegyen a vereségért.
 
  Keret: Kasza Balázs (2+0), Orosz Luca (2+2), Réti Péter , Fertig Dávid (2+1), Kiss Máté (0+1), Trombitás Anna, Horváth László (1+1), Bögi Levente, Tótik Simon, Praznovszky Pál, Kovács Áron (1+1)
 
 

DSC02542.JPG
 
 
 
DSCF5111.JPG
 
 
Gratulálunk!

 
 
   
 
Copyright © 2010 simonyisport.hu