6.
Feb.

Floorballosok hétvégéje
A hétvégén nem unatkoztak a floorballosok...

  U14 Magyar Bajnokság Veszprém, 2013.02.03.
 
 
  Lizards FT – Phoenix Fireball SE
  5-2 (1-0, 3-1, 1-1)
 
 
  Az egy héttel ezelőtti mérkőzés visszavágójára került sor most vasárnap a veszprémi stadionban, az U11-es forduló után.
  A két csapat most már ismerősként állt fel a kezdésnél, de ez nem azt jelentette, hogy bármelyik gárda is lejátszottnak tekintette volna a meccset. Ez egy új összecsapás, amit mindkét fél meg szeretett volna nyerni.
  Szeretem azokat a mérkőzéseket, ahol nem az dönt, hogy ki szerez több gól, hanem az, hogy mikor szerzi meg valamelyik csapat „a” gólt. Ehhez a védelemnek is jól kell teljesíteni. Az egész mérkőzés alatt, de főleg az első harmadban, Veszprémben megállt a levegő. Tapintani lehetett a feszültséget, olyan izgalmakat élhetett át a közönség, mintha egy kupadöntőn lettünk volna. Nagyon szoros csatát láthattunk, szinte bármelyik pillanatban születhetett gól, de az csak váratott magára, egészen a 13. percig. Ekkor Kiss Máté passzát takarásból, nagyon pontosan lőtte a halóba Orosz Luca, ezzel megszerezve a vezetést a hazaiaknak.
  A második játékrészben már nem kellett ennyit várni a következő gólra. A negyedik percben ismét Luca volt eredményes, ezúttal Horváth László beadását juttatta fonákkal a kapuba. Egy percig sem lehetett lazítani a mérkőzésen, ezt jól mutatja, hogy a vendégek első gólját Fodor Eszter egy védelmi hibának köszönhetően szerezte. Másfél percre rá a Lizards második sora is megmutatta, hogy ki tudja venni a részét a gólgyártásban, Bódis Máté passzát Horváth László juttatta a kapuba. Egy percre rá újra az első sor villant meg és Réti Péter szélre kiadott labdáját juttatta Fertig Dávid a hálóba.
A harmadik játékrészben kicsit megnyugodtak a gyíkok a vezetés birtokában. Hogy ne teljen izgalmak nélkül ez a harmad se, a hatodik percben Dunay András passzából Zalka Lenke révén újra kétgólosra csökkentette a hátrányát a Phoenix csapata. A kilencedik perc kezdetéig kellett várni a válaszra. Kasza Balázs szép passzát Bódis Máté váltotta gólra.
  A mérkőzés végig aztán már nem változott az eredmény, az előző héthez hasonlóan most is sikerült behúznia a győzelmet a Lizardsnak, így biztosítva a helyét a legjobb négy között a Bajnoki tabellán.
 
 
   U11 Unihoki Magyar Bajnokság, Veszprém, 2013.02.03.
 
 
  Veszprémben a legkisebb gyíkok számára is elkezdődött az idei évi bajnoki sorozat. Öt csapat részvételével került megrendezésre az első forduló. Nagy érdeklődéssel várta mindenki a sok újonccal felálló hazai csapat mérkőzéseit. Szerencsére a vendégcsapatok is sok kísérővel érkeztek, így egy igazi floorball dzsemboriba csöppenhetett az, aki vasárnap a stadion munkacsarnokába látogatott.
  A küzdelmeket a házigazda gyíkok a Phoenix Fireball SE csapata ellen kezdték meg. A tavalyi csapatban rutint szerző játékosok mellett bemutatkozó újoncok nagyon jól helytálltak a pályán. Szépen passzolgatva, okosan építették az akciókat és védekezésben is próbáltak minél jobban koncentrálni. A fiatal csapatokra még inkább jellemző, hogy jobban figyelnek a támadásra és néha elfelejtik, hogy Nekik kell a védekezést is megoldaniuk. A gyíkok a védekezésben és a támadások építésénél is a Phoenix felé tudtak nőni, így egy megnyugtató
  5-1-es félidő után 14-5-ös végeredménnyel zárták az első mérkőzésüket.
  Ezt a mérkőzést követte a nap legizgalmasabb mérkőzése a Vajda és az SzPK csapatai között. A mérkőzésen végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol az egyik, hol a másik tudott egy kis előnyt szerezni magának. A végjáték így nagy csatát hozott. Egy perccel a lefújás előtt még 7-7-et mutatott az eredményjelző, mikor egy végső hajrában a komáromi csapatnak sikerült egy gólt szereznie. A budapestiek még időt kértek, hogy egy esetleges jó támadással, a maradék 10 másodperc alatt kiegyenlíthessenek, de a húzás során az SzPK szerezte meg a labdát, amivel végleg be tudta biztosítani a győzelmet.
  Az ötödik csapat a teljesen újoncnak számító CH-Németvölgyi gárdája, akik közül a legtöbben szeptemberben fogtak először ütőt a kezükbe. Számukra ez az évad leginkább a játékkal való ismerkedéssel, a sportág megszerettetésével telik. Jó volt látni azt az igyekezetet, amit az edző és a játékosok mutattak a pályán és azon kívül. A kísérő szülők is nagy lelkesedéssel buzdították a csapatot és az egész stadion együtt örült a csapat első megszerzett góljának. A Phoenix elleni mérkőzésen nem volt kérdéses a győztes neve egy percig sem és az első mérkőzésen elszenvedett vereséget feledtette a tüzes labdák csapata, az ebben a csatában elért 18-1-es győzelem.
  A mérkőzés előtt szorosabb eredményt tippeltem volna a Lizards – SzPK összecsapás végeredményének, de veszprémiként nem szomorkodom, hogy a kis gyíkok nem bízták az utolsó percekre a döntést és végig a kezükben tartva a mérkőzést, 12-5-ös sima győzelemmel hagyták el a pályát.
  Az ötödik mérkőzésen a Vajda csapata ellen lépett pályára a CH-Németvölgyi ifjú gárdája. Most is egyértelmű Vajda győzelemmel ért véget a játék, de a becsületgólt sikerült ez alkalommal is megszerezniük az újoncoknak.
  Egy újabb szoros mérkőzésnek szurkolhatott a lelkes közönség, a Phoenix - SzPK  összecsapás alkalmával. A fővárosiak az első félidőben még tudták tartani a lépést a komáromi gyerekekkel, azt hittük megint az utolsó percben fog eldőlni, hogy ki szerzi meg a győzelmet. De az SzPK csapata, talán tanulva a Vajda elleni mérkőzésből, a második félidőben rá tudott tenni egy lapáttal, amire nem tudott válaszolni a PFSE. A 30 perc leteltekor 9-5-ös komáromi győzelmet mutatott az eredményjelző.
  Az utolsó mérkőzésen az eddig veretlen hazai gárda játszott a CH-Németvölgyi csapata ellen. A pályán az történt, amit a kis gyíkok szerettek volna. A játék vége felé még egy kicsit gyakorolni is tudták a kapus nélküli játékot. A végeredmény így is 23-1 a Lizards javára.
 
 
  A rendezőség nevében köszönjük a szép számú szurkolónak, hogy kilátogattak az eseményre és köszönjük az U13-U14-es csapat tagjainak, hogy segítettek a játékvezetői teendők ellátásában.
 
 
Eredmények:
 
 
PFSE – LFT 5-14
Vajda – SzPK 7-8
Németvölgyi – PFSE 1-18
LFT – SzPK 12-5
Vajda – Németvölgyi 16-1
PFSE - SzPK 5-9
LFT – Németvölgyi 23-1
 
 
 Lizards.JPG
 
 
LFT_PFSE_1.JPG
 
 
LFT_PFSE_2.JPG
 
 
Gratulálunk!

 
 
   
 
Copyright © 2010 simonyisport.hu