18.
Ápr.

U14 floorbal bronzmeccs
Majdnem sikerült megcsípni a dobogót...

  U14 Bronzmérkőzés, Budapest, 2013.04.13.
 
  IBK Cartoon Heroes – Lizards FT
  9-8 (2-4, 3-2, 4-2)
 
  Azt már a mérkőzés előtt lehetett sejteni, hogy szoros mérkőzés fog dönteni a bronzérem sorsáról az U14-es bajnokságban. Az alapszakaszban mindét mérkőzés a végjátékban dőlt el a CH javára. A Lizards célja az volt, hogy ezt a sorozatot megszakítsa.
  Az elvárások szerint indult a mérkőzés. Az első CH gólra egy percet kellett várni, amire 20 másodperc múlva válaszoltak a gyíkok. A gyíkok kicsit izgulva kezdték a mérkőzést, kisebb hibákat vétettek. A labda felhozatala okozott néha gondot, mert a CH szigorúan letámadott. A negyedik percben aztán a gyíkok kapujánál megszerzett labdát gólra is váltottak a hazaiak. A Lizards edzői egy kicsit rendet raktak a fejekben. A labda felhozatala olyan jól sikerült a következő csere után, hogy Réti Péter a kapu mögül indulva egészen a CH térfelének közepéig vitte a labdát, ahonnan egy tökéletes passzal szolgálta ki Lucát, aki nem hibázott. A harmad végéig folytatódott a Lizards fölény. Szépen passzolgatva építették a támadásokat, az első sor jól működött, aminek még két gól lett az eredménye.
  A második játékrészben felváltva estek a gólok. A gólgyártást Pupek Márkó kezdte és Ő is fejezte be. Ennek köszönhetően egy gólosra olvadt a gyíkok előnye a záró felvonás előtt.
  A gyíkok számára nagyon jól kezdődött az utolsó harmad, Bögi Levi a húzás után szerzett egy labdát, amit Lucának passzolt, aki újra a hálóba juttatta azt, mindezt 24 másodperccel a kezdő sípszó után. Az 5. percben aztán emberelőnyhöz jutott a CH csapata, amit Fülöp Anna gólra is váltott. Majd a 7. percben egy rosszul felállt sorfal mellett, szabadütésből, Márkó megszerezte újabb gólját. Egyre nagyobb volt a feszültség mindkét csapatban. A CH hibázott először. Egy rosszul elvégzett beütés Kiss Máté elé került, aki góllal büntetett. A 10. percben aztán a gyíkok kapuja előtti kavarodásban valahogy a mesehősöknek sikerült bekotorni a labdát a gólvonalon túlra. Újra döntetlen.
Az utolsó 5 percben az izgalom a tetőfokára hágott. A Lizards próbálta játszani a több passzos játékát, de egyre inkább érvényesült a CH fizikai fölénye. A sorsdöntő gól végül 40 másodperccel a vége előtt született Takács Roland és Turza András összjátékából. A gyíkok az időkérés után mindent megtettek az egyenlítésért, de nem jártak sikerrel, ezúttal sem tudták megtörni az idei szezonban a CH elleni sorozatot, a végjátékban alul maradtak.
  Azt el lehet mondani, hogy a Lizards játssza az U14-es mezőnyben a legszebben ezt a játékot, de tudomásul kell venni, hogy a játékhoz hozzátartozik a fizikai küzdelem is, amiben még nem veszik fel a versenyt sem az SzPK, sem a CH csapata ellen. Most nem sikerült az a bravúr, ami az elődöntőben az SzPK ellen.
  Véleményem szerint a mérkőzés és az egész szezon két legjobbja a két csapatból, Orosz Luca a Lizardsból és Pupek Márkó a CH-ból. Mindketten rengeteget tettek a sikerért, meghatározó és legponterősebb játékosai csapatuknak.
  Gratulálunk a CH-nak a győzelemhez és a bronzéremhez, reméljük, jövőre vissza tud vágni a Lizards!
 
  Keret: Kasza Balázs (1+1), Orosz
Luca (3+0), Réti Péter (1+2), Réti Panni, Kiss Máté (2+1), Trombitás
Anna, Horváth László, Bögi Levente (0+2), Tótik Simon, Praznovszky Pál,
Kovács Áron, Bódis Máté, Fertig Dávid (1+0), Tóth Imre, Balogh Roland
 
Edzők: Kiss Zoltán, Kovács Tamás

 
 
   
 
Copyright © 2010 simonyisport.hu