23.
Ápr.

Országos bajnok a floorball csapat!
Megynyerte az országost a Lizards csapata...

Unihoki U13 Magyar Bajnokság utolsó forduló, Budapest, 2013.04.21.
 
Vácis – BDSE 0-5
SZPK – Lizards "A" 4-3
Vajda – Lizards "B" 20-2
SZPK – BDSE 14-4
Vácis – Lizards "A" 0-5
SZPK – Lizards "B" 15-3
Vácis – Vajda 0-5
Lizards "A" – Lizards "B" 12-1
BDSE – Vajda 4-14
 
 
  Az utolsó forduló előtt már toronymagasan vezette a tabellát a Lizards A-csapata. Egy győzelem kellett nekik ahhoz, hogy már matematikai esélye se legyen más csapatnak megnyerni a Bajnokságot.
  Amikor megérkeztünk a Vendel utcai csarnokhoz, kiderült, hogy a Vácis Torpedók csapata nem jött el. Mivel ellenük lett volna az egyik mérkőzés, így már pályára lépés előtt megnyugodhattunk.
  Ez túlságosan jól is sikerült. Az első mérkőzést a nagy rivális SzPK ellen játszottuk. De valahogy nem volt meg a gyerekekben az a tűz, ami eddig mindig ott lobogott. A játékot mi uraltuk, de a lövések nem találták el a kaput. Védekezésben pedig olyan hibákat vétettünk, amik eddig nem voltak jellemzőek a csapatra. Mindkét félidő elején kaptunk két gólt a komáromi csapattól, viszont az elsőben csak egy válasz érkezett rá. Így sajnos nem sikerült 100%-os szezont produkálni. Ahogy U14-ben mi törtünk borsot a később bajnok SzPK orra alá, úgy most Ők tették ezt velünk.
  A második mérkőzésen B-csapatunk lépett pályára a Vajda iskola ellen. A kicsik még nem tudják felvenni a versenyt a sokkal nagyobb ellenféllel szemben. Szerencsére azért a második félidőben Bögi Levi révén kétszer is sikerült a hálóba juttatni a labdát. A Vajda Iskola sima győzelmet aratott.
  A következő mérkőzésen ismét az SzPK csapata lépett pályára a BDSE ellen. A budaörsiek jól kezdtek az elején, de aztán megrázta magát az SzPK gárdája és a végére egy megnyugtató 10 gólos előnyt alakítottak ki.
  A Vácis Torpedók hiányának köszönhetően a komáromiak fent maradtak a pályán, csak az ellenfél változott. A Lizards B-csapata volt a következő ellenfél. Ezen a mérkőzésen nem játszott annyira alárendelt szerepet a csupa 11 évnél fiatalabb játékosból álló csapatunk. Az SzpK győzelmét ugyan semmi sem veszélyeztette, de már lehetett látni pár nagyon szép megmozdulást, főleg a Tormbitás Bazsi – Kiss Csongi – Bögi Levi hármastól. Nekik már nagyon megy az összjáték, a támadások építése, ugyanakkor védekezésben is felveszik a versenyt az idősebbekkel. Erre a legszebb példa a 2. félidő első két perce volt, mikor is gyors egymásutánban két gólt is szerzett ez a hármas.
A Lizards házi rangadója következett a sorban. Az A-csapat már Bajnokként lépett a pályára, ezért kapusunknak, Tótik Siminek azzal a meglepetéssel készült az edzői stáb, hogy mezőnyjátékosként léphetett pályára és Orosz Luca térdepelt be a helyére a kapuba. Látszott Simin már az első perctől, mennyire örül a lehetőségnek. Meg is hálálta a nagylelkű gesztust azzal, hogy szerzett 3 gólt és gólpasszt is adott. Luca jobban izgult a kapuban. Mivel Ő be volt avatva a meglepetésbe, Ő már előre tudott izgulni, hogy vajon miként teljesít a számára új pozícióban. Sajnos a kapott gól nélküli mérkőzését egy öngól miatt nem tudta abszolválni, de így is bebizonyította, hogy vész esetén akár a kapuban is lehet rá számítani. Ezt persze senki sem szeretné gyakran látni a csapatból, mivel a legponterősebb játékosunktól válnánk így meg. A-csapatunk az utolsó percekben már csak két emberrel állt fel a pályára, önkéntes emberhátrányba vonulva. Az erőfölényt jól mutatja, hogy így is sikerült gólokat szerezniük.
  Az évad utolsó mérkőzését a Vajda Iskola játszotta a BDSE ellen. A Vajdások számára az volt a tét, hogy ha itt nyernek, akkor ugyan pontegyenlőséggel, de megelőzik az SzPK gárdáját és felállhatnak a dobogó második fokára. Ennek megfelelően küzdöttek. Szép összjátékkal és határozott védelemmel végig kontrollálták a mérkőzést. A Kesjár Iskola csapatának csak villanásaik lehettek, amik azért bizonyították, hogy jó úton haladnak Ők is. Úgy látszik, a BDSE a mai napon ugyanazt az eredményt tudta produkálni a tényleg fej-fej mellett végzett SZPK és Vajda ellen, mivel ezen a mérkőzésen is 14-4-et mutatott a végén az eredményjelző.
 
  Már csak az ünnepélyes eredményhirdetés volt hátra. Az okleveleket és a dobogósoknak az érmeket Rácz László, a Magyar Floorball Szövetség Főtitkára adta át. Megdicsérte a résztvevő csapatokat és további sok sikert kívánt mindenkinek.
 
  A Bajnokság végeredménye:
 
1. Lizards Floorball Team „A
2. Vajda Iskola
3. Szőnyi Palánkdöngetők Köre
4. Kesjár BDSE
5. Lizards Floorball Team „B”
6. Vácis Torpedók
7. Ares Floorball Team
 
 
LFT_A1_1.JPG
 
Keret:
"A" csapat: Orosz Luca, Kiss Máté, Praznovszky Pál, Tótik Simon, Trombitás Anna, Réti Péter, Bódis Máté, Fertig Dávid, Tóth Imi
 
 
 
LFT_B1.JPG
 Keret:
 "B" csapat: Trombitás Balázs, Kiss Csenge, Tóth Péter, Kiss Csongor, Bögi Levente, Török Csongor, Kiss Virág, Tótik Loretta, Maier Péter, Pintér Márton
 
 
Gratulálunk!
 
 
 

 
 
   
 
Copyright © 2010 simonyisport.hu