21.
Szep.

Mobilitási hét, sportágválasztó
Részt vettünk mi is...

  Elindult a 2013/14. tanév, az első közösségi megmozduláson részt vettünk aktívan. „Tiszta levegő – Mozdulj érte!” – Ez volt a jelszava az Európai Mobilitás Hétnek, melynek programjai közt szerepelt a pénteki autómentes nap is. Iskolánk 25 tanulóval vett rész az Óváros térről induló tömegrajtos futáson, amelyet egy vidám hangulatú bemelegítés után Mák Péter nevű jeles atlétánk meg is nyert! Az első 20-20 fiút és leányt kisebb ajándékokkal jutalmazták, 6 tanulónk közöttük volt.
 
  A rendezvény részeként lezárták a Wartha Vince utca parkolóját és a parkoló utáni szakaszt, egészen a Stadion utcáig. Az érdeklődők kipróbálhattak különféle sporteszközöket, fejlesztő és logikai játékokat. Volt családi versenyfutás is, aminek a résztvevőit a szervezők csokival jutalmazták.
 
  A 10 órától induló Stadion parkolóban rendezett sportági bemutatókra, "sportágválasztó" programokra közel 140 tanulónkat vittük el. Kötetlenül, vidám hangulatban próbálhatták ki a labdarúgás, atlétika, kézilabda, korfball, ugrókötél, magasugrás, floorball, stb. játékokat.
 
  A mai apon a a Lovassy László Gimnáziumban délelőtt egészségnapot tartanak, vasárnap pedig kerékpáros városnézést szervez a Tourinform Iroda. Aki érdeklődik, szaladjon oda családostól, vegyen részt rajta!
 
 

 
 
   
 
Copyright © 2010 simonyisport.hu