11.
Már.

Floorball hírek
 Hideg és forró zuhany is volt...

  U16 Veszprém, 2014.03.09.
  Lizards FT – Dunai Krokodilok
  3-16 (0-6, 1-5, 2-5)
 
  Nem hozott nagy izgalmakat ez a mérkőzés. Egy nagyon egységes és összeszokott csapattal felálló budapesti gárda érkezett Veszprémbe vasárnap délután, akik egy percig nem hagytak kétséget afelől, hogy Ők győzni jöttek.
  Nagyon szépen járatták a labdát és türelmesen alakították ki a helyzeteket, amiket nagyon jó százalékban eztán gólra is váltottak. Kicsit emlékeztetett a játék képe az egy nappal ezelőtt U14-ben a Phoenix ellen mutatott játékunkra. Csak az volt a nagy különbség, hogy most mi húzódtunk vissza a saját térfelünkre és próbáltunk a letámadásokkal operálva gólokat szerezni. Sajnos erre ritkán került sor, mivel az átlagban idősebb Krokik gyorsaságával nem tudta nálunk mindenki felvenni a versenyt.    
  A Gyíkok közül kiemelkedett játékával Hajas Nándi, aki mindhárom gólunk megszerzésében nagy szerepet játszott.
  Gratulálunk a Krokodiloknak a győzelemhez, sokat lehet tanulni egy ilyen ellenféltől.
 
 
  Unihoki U15 Komárom és nagypálya U14 Törökbálint, 2014.03.08.
 
  Unihoki U15
  SZPK – LFT 10-5
  Vajda – LFT 8-7
 
  U14
  Phoenix FSE – Lizards FT 0-10
 
  Az egy napra eső U15 és U14 miatt Komáromba egy kisebb csapattal indultunk el. Mivel a két legerősebb ellenfél ellen léptünk pályára, ez nagy kihívás volt az utazó keretnek.
Az első mérkőzést a házigazda SZPK ellen játszotta a Lizards csapata. A fiatalok nagyon jól tartották magukat. A második félidő feléig fej-fej mellett haladva 5-5-ös eredménnyel jutottak el a csapatok, jól ment a játék. Itt aztán elfogyott a gyíkokból a lendület, talán a kevesebb cserének köszönhetően és végül 10-5-re elveszítették a mérkőzést.
  A következő mérkőzést a Vajda csapata ellen játszottuk. 1-0-s kezdés után a budapesti gárda előnyt tudott kialakítani, amit a gyíkok folyamatosan ledolgoztak. A mérkőzés a végéig azt a képet mutatta, hogy a veszprémiek próbáltak futni az eredmény után. Sajnos az óra nem a gyíkok oldalán állt és 3 másodperccel a vége előtt a fővárosiak megszerezték a győztes gólt.
  A mérkőzés után a csapat egy részére gyors átöltözés után várt még egy nagypályás megmérettetés Törökbálinton a Phoenix FSE ellen. Itt csatlakozott hozzájuk a friss erőt képviselő másik veszprémi különítmény. Egy szorosnak mondható itthoni 4-2-es győzelem után kemény mérkőzésre készültünk idegenben.
  Az első harmadban már látszott, hogy a Veszprémben már tapasztalt taktikát követi itt is a Phoenix csapata. Visszahúzódva, zártan védekeznek, amiből próbálnak letámadásokat vezetni. Azonban ezen a mérkőzésen megtalálták a taktika ellenszerét a gyíkok. Erre az első harmad végéig kellet várni, de addig is szinte csak a Phoenix térfelén folyt a játék.
  A második játékrész aztán meghozta a nagy fordulatot. Már az első percben gólt szerzett Balázs Levi, amit 2 perc múlva Réti Panni távoli gólja követett, majd egy perc múlva Orosz Luca is betalált. Innentől nem volt megállás, a harmad végére 0-8-at mutatott az eredményjelző. Az utolsó harmadra Kiss Zoltán edző kicsit megvariálta a sorokat, a védők csatár poszton gyakoroltak, míg a csatárok kicsit kipróbálhatták, milyen a támadás második vonalában lenni. Kilencedig gólunkat ismét Réti Panni szerezte. A 11. percben egy rossz cserének köszönhetően gyakorolhatta a csapat az emberhátrányos védekezést is. Nagyon jól sikerült ennek a feladatnak a végrehajtása is, kivédekezték a kis gyíkok a 2 percet.
  A napra a koronát a 10. gól tette fel. Luca tökéletes indítását Peti játszotta középre, ahol Pali már várta az érkező labdát és pontosan a hálóba juttatta. Borsózott a hátunk a gyönyörűségtől a nézőtéren, edzőnk ennél szebb névnapi ajándékot nem is kaphatott volna. Tökéletes játékot nyújtott mindenki.
 
 
  Lizards Kupa, 2014.03.09.
 
  Az utánpótlás bázis növeléséhez való hozzájárulás volt a célja a hétvégén megrendezett Lizards Kupának. Emellett sikerült az U13-as bajnokságban az első helyért folyó küzdelemben a legnagyobb rivális Csokonai Iskola csapatát is meghívni a tornára, amitől színvonalas mérkőzéseket vártunk.
  Sikerült mindkét célt teljesíteni. A két korosztályban kiírt tornán rengeteg új arcot láttunk a pályán, akik csak nemrég fogtak ütőt először a kezükbe.
  A 11 éven aluliak mezőnyében a két ajkai csapat olyan tagokból állt, akik még nem játszottak ilyen mérkőzésen, de a veszprémiek között is üdvözölhettünk most debütáló fiatalokat.
  Végül a döntőben az ajkai Borsos Miklós Iskola „zöld” csapata szerezte megy a győzelmet a veszprémiek előtt.
  U13-ban indult egy ajkai lány csapat, akik szintén nemrég kezdtek ismerkedni a játékkal, de edzőjük lelkes hozzáállásának köszönhetően már azzal a céllal jöttek a tornára, hogy az Országos Diákolimpiára felkészüljenek. A hazaiak még két csapatot indítottak, ahol megvariálva a bajnokságban megszokott felállást, a rutinosabb játékosok mellé beálltak kezdő játékosok is. Ennek is köszönhető, hogy így a Csokonai Iskola csapatával kiegészülve olyan 3 csapat jött össze, akik között az utolsó mérkőzés döntötte el a végső sorrendet. Végül a győzelmet a vendégek szerezték meg a Lizards „zöld” és „fehér” csapata előtt. A lányok pedig sok tapasztalatot gyűjthettek erről a játékról a sokkal rutinosabb ellenfelekkel szemben, de szégyenkezniük egyikőjüknek sem kellett, mert végig küzdöttek és figyelték a rájuk zúduló edzői utasításokat.
 
Végeredmény:
U11
 
1. Borsos Miklós Iskola „zöld”
2. Lizards FT
3. Borsos Miklós Iskola „sárga”
U13
1. Csokonai Iskola
2. Lizards FT „zöld”
3. Lizards FT „fehér”
4. Borsos Miklós Iskola
 
Köszönjük minden aktív önkéntesnek a rengeteg segítséget!
 
 
 
DSC_0804.JPG
 
 
DSC_0951.JPG
 
 
Hajrá Gyíkok!
 
Gratulálunk!
 
 

 
 
   
 
Copyright © 2010 simonyisport.hu