19.
Már.

Amatőr floorball bajnokság
 Kupagyőzelem Érden...

  Amatőr Bajnokság 4. kupa, Érd, 2014.03.15.
 
  Hat csapat részvételével, Érden került megrendezésre az Amatőr Floorball Kupa 4. fordulója.
  A Lizards Floorball Team-nek sikerült egy jó csapatot összetoborozni erre a napra. A lelkes 4 fős szülői csoporthoz csatlakozott 4 fiatal és 3 OBIII-as játékos.
  A torna lebonyolítása szerint két 3 csapatos csoportban mindenki játszott mindenkivel, majd a kialakult csoporton belüli sorrend szerint a harmadikok játszottak az 5. helyért, a másodikak a bronzéremért, majd a csoportelsők vívták a döntőt.
  A csoportunkban szereplő Ares csapata jelezte, hogy Náluk 2 fő igazolt játékos az OBII-ben, így ugyan játszanak, de az eredményük nem számít az összesítésben. Tehát a döntőbe való kerüléshez a minimum az volt, hogy megnyerjük az első mérkőzésünket a most debütáló Csipet Csapat ellen. A bemelegítésnél aztán kiderült, hogy ellenfelünknél többeket ismerünk a tavalyi OBIII-as Bajnokságból a Siketek csapatából. Az óvatos kezdés után egyre inkább bemelegedett a csapat, látszott, hogy mindenki élvezi a játékot. Jól működött a védelem és az abból induló letámadásoknál a fiatalok gyorsasága meghozta a gyümölcsét. Minden gyerek kivette részét a gólszerzésből, akikhez a felnőttek közül még Kuti Balázs csatlakozott. Nagy volt az öröm a mérkőzés végén a 8-3-as végeredmény láttán. Ezután következett egy hosszú szünet számunkra, mivel 3 mérőzés után léptünk újra pályára.
  Közben figyeltük ellenfeleinket, kicsit regenerálódtunk és megbeszéltük a taktikát a következő mérkőzésre. Kiss Zoltán edző úgy gondolta, hogy gyakorol a fiatalokkal, így Ők alkotják majd az egyik sorunkat, míg a régebb óta fiatalok összeállnak a nosztalgia jegyében.
  Az Ares erősebb sora rendesen megdolgoztatta a védelmünket, de nagyon jól tartotta magát mindkét sor. A mérkőzés során 3 gólt kaptunk, de mindhárom olyan potyagól volt, hogy utána inkább nevettünk rajta, mint bánkódtunk. Persze ehhez hozzájárult az a szerzett 10 gól, amit ellenfelünk hálójába juttattunk. Szinte mindenki kivette részét a gólszerzésből, Horváth Gábor is megszerezte első gólját és Orosz Tamásnak is megadtak egy gólt, de sajnos csak kapuvas volt, így köszönettel nem kérte. Lehengerlő volt a játék, amit az egész csapat mutatott.
  Már csak egy mérkőzés várt ránk, a döntő, a nagy rivális Ajkai Fekete Lovak ellen. A srácok, most már hagyományosan kapus nélkül érkeznek a kupákra. A csoportmérkőzések során Tótik Sándor kapusunk védett Nekik, de a döntőre természetesen nem adtuk Őt. Pechünkre sikerült rábeszélniük a Corvinus kapusát, aki a nap során végig nagyon jó formában védett, hogy maradjon még egy mérkőzés erejéig a kapuban. A meccs első félidejében nagyon jól tartottuk magunkat. Zárt védekezésünket nem tudták az ajkaiak átlőni, mi viszont két letámadásunkat is gólra tudtuk váltani. A második félidőre aztán fogyni látszott már a csapat ereje, egyre többször csúszott hiba a védekezésben és nem sikerültek a kontrák. A nagy nyomás ellenére végül sikerült döntetlenen tartani a mérkőzést, így 3 büntető döntött az elsőségről. Nálunk 2 fiatal, Berki-Müller Ákos és Kasza Balázs, és egy rutinos játékos, Török András vállalta a nehéz terhet. A Fekete Lovaknál a legrutinosabb, Bence kezdett, akinek a büntetőjét gyönyörűen hárította kapusunk. Az első rávezetést tőlünk Ákos úgy juttatta a kapuba, mintha mindig ezt csinálná. A második kör fordítva sikerült, ajkai oldalon Ferenczi Balázs betalált, míg nálunk a rutint képviselő András lövését szépen hárította a kapus. Minden az utolsó körön múlott. Tölgyesi Attila büntetőjét újra sikerült Tótik Sándornak hárítania, így minden tekintet Balázsra szegeződött. Szerencsénkre Neki nem remegett meg a keze, szépen elfektette a kapust és mellette a hálóba juttatta a labdát. Ennél szebb befejezés nem is lehetett volna ennek a csodás napnak. A fiatalok hathatós közreműködésével megszerezte második kupagyőzelmét az amatőrök között csapatunk.
 
 
Eredmények
 
Corvinus - Dunaújváros 3-2
Csipet Csapat - Lizards FT 3-8
Ajkai Fekete lovak - Dunaújváros 12-3
Ares – Csipet Csapat 5-5
Ajkai Feket Lovak – Corvinus 3-1
Ares – Lizards FT 3-10
5. helyért Dunaújváros – Ares 2-7
3. helyért Csipet Csapat – Corvinus 1-6
Döntő Lizards FT – Ajkai Fekete Lovak 2-2, büntetőkkel 4-3
 
 
 
Gratulálunk!
 
 
DSC_0027.jpg
 
DSC_0064.jpg
 
 
  A hétvégén újabb fontos nap lesz a csapat történetében. Vasárnap megvédheti Bajnoki címét U13-as csapatunk a Magyar Bajnokság döntőjében, ami a Stadion Munkacsarnokában kerül megrendezésre.
  A mérkőzések 10.30-től kezdődnek, a döntőre 12.30-kor kerül sor.
 
  Minden szurkolót, sportot szerető veszprémit szeretettel várunk egy várhatóan nagyon izgalmas floorball vasárnapra!
 


 
 
   
 
Copyright © 2010 simonyisport.hu