1.
Okt.

Floorball beszámoló
 U15 1. Forduló, 2014.09.28.


  IBK Cartoon Heroes – Lizards Floorball Team

0-5 (0-3, 0-0, 0-2)

 

  Végre elindult a floorball szezon az U15-ös csapat számára! Már nagyon várta mindenki az első mérőzést. Ráadásul egy jó ellenfél ellen lehetett megmutatni, hogy miként sikerült a felkészülés. A CH ellen a mérkőzés elejétől fogva összpontosítani kell, nem lehet kiengedni egy percre sem.

  Induláskor kiderült, hogy Dávid sajnos nem tud csatlakozni a csapathoz, mert a térde nem jött rendbe. Így 9 mezőnyjátékossal kellett megoldani a játékot.

  Nem kellett sokáig várni az első gólra. Már a 3. percben sikerült Palinak egy jó passzal Bögi Levit gólhelyzetbe hozni, aki nem hibázott. A gyerekek nagyon szépen játszottak. Folyamatosan nyomás alatt tartották az ellenfelet, sok mozgással alakították ki a helyzeteket. A második gól előkészítésében a csapat legfiatalabb tagja játszotta a főszerepet. Bazsi lőtte kapura azt a labdát, ami ugyan kipattant, de Luca ezt a kipattanó labdát végül a hálóba juttatta. A 10. percben aztán Bazsi kapott egy gólpasszt az ellenféltől, mondhatjuk jókor volt jó helyen, de a labdát neki kellett a hálóba juttatni, és nem hibázott.

  A második harmad gól nélkül telt el. Több helyzetet alakítottak ki a gyíkok, de valahogy nem jött össze a befejezés. A vezetés nem forgott veszélyben, végig a veszprémi alakulat tartotta kézben az eseményeket, a Mesehősök egy-két ellentámadással vetették észre magukat.

  Az utolsó játékrészben újra beindult a gólgyártás. Ami az előző harmadban nem sikerült, az most a második percben összejött. Luca szépem vitte fel a labdát, passzolt Balázs Levinek, aki ezúttal a gólvonal mögé juttatta a labdát.

  A 7. percben aztán megint a legifjabb gyík villant. Máté kapura lövése kipattant még a kapusról, de Bazsi jól helyezkedett és kegyetlenül bevágta a mérkőzés utolsó gólját.

 Azt kell mondanom, hogy még nem láttam ezt a csapaton ilyen jól játszani. Sokan megmutatták, hogy a különböző posztokon milyen jól megállják a helyüket. Sok volt a mozgás, nem ragaszkodott senki a posztjához, hanem a labda mozgatása, helyzetek kialakítása volt a fő mozgatórúgó.

  A végén a csapat még mutatott egy kicsit abból, hogy mitől is CSAPAT. A győzelmet azzal ünnepelték, hogy a hiányzó Dávid nevét kiáltották, ezzel is jobbulást kívánva Neki.

 
 
CH_LFT1.JPG
 
 
CH_LFT2.JPG

 
 
   
 
Copyright © 2010 simonyisport.hu