A megye egyik legkorszerűbben felújított oktatási intézménye a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola,amely Veszprém zöldövezetében, csendes, nyugodt helyen található és a város minden pontjáról jól megközelíthető.

A XXI. század követelményeinek megfelelő iskola ideális körülményeket biztosít a már évtizedek óta hagyománnyá vált sportoláshoz, az egészséges életmód igényének kialakításához és a komplex művészeti neveléshez.
 
Célunk, hogy tanítványaink művelt, sikerorientált, magabiztos fiatalokként megállják helyüket az élet minden területén. Ehhez olyan családias légkört alakítottunk ki, amelyben a gyerekek önbizalma erősödik, kiteljesedik egyéniségük. Tanulóink - saját bevallásuk szerint - szeretnek iskolánkba járni.
 
Első osztálytól kezdve ének-zene és testnevelés szakosított tantervű képzés folyik egymással párhuzamosan, néptánc oktatással kiegészítve.
 
Külön hangsúlyt kap a tanulók idegennyelvi – angol, német – és informatikai kommunikációs kultúrájának fejlesztése.
 
Szakköri foglalkozásaink: német, angol, matematika, számítástechnika, kézműves (agyagozás, szövés, fonás), barkács, tánc, térképböngészde, kézilabda, szivacs-kézilabda, foci, torna, énekkarok.
 
A téli – nyári szünidőben rendszeresen szervezünk tanulóink számára zenei-, vándor-, kerékpáros-, vízi-, lovas-, sítáborokat és erdei iskolát.
 
 
 
Az ének-zene szakosított tantervű osztályokban heti 3 ill. 4 órában folyik az ének-zene oktatása. Furulya és néptánc tanulására, kóruséneklésre biztosítunk lehetőséget. Művészeti csoportjaink jelentos szerepet töltenek be Veszprém kulturális életében, Veszprém Város Vegyeskara Egyesülettel együttműködve.
 
Zeneoktatásunk a világszerte elismert és alkalmazott Kodály-módszerrel folyik. Ezzel tanulóink olyan ismereteket sajátítanak el, amely megalapozza hangszertanulásukat. Pozitív hatása az oktatás más területein is érvényesül. rolex replica
 
A testnevelés program a mindennapos testedzésen túl a sportot, mozgást szerető gyerekeknek sokoldalú képzést nyújt. Heti 5 - 6 órában szakos tanárok foglalkoztatják a tanulókat. Az életkori sajátosságokat figyelembe véve ismertetik meg a gyerekekkel az alapsportágakat: labdarúgás, torna, kézilabda, atlétika, úszás, gumiasztal.
 
A rendszeres mozgás szeretete beépül a gyerekek mindennapjaiba, amely az egészséges életmód alapja.

 
 
   
 
Copyright © 2010 simonyisport.hu