10.
Már.

Floorball beszámoló
Izgamas forduló volt...

U14 alapszakasz, Budapest, 2013.02.24.
 
IBK Cartoon Heroes – Lizards FT
7-6 (1-0, 3-2, 3-4)
 
 
  Az időjárásnak megfelelően kezdett a két csapat. Álmosan, lagymatagon.
Mindkét csapat mutatott szép próbálkozásokat, de nem sikerült egyik kapus hálóját sem megrezgetni. A gyíkok a megbetegedéseknek köszönhetően kicsit foghíjasan álltak fel, nem sikerült a tervezett minimum két sorral érkezni a mérkőzésre. A rangidősek közül ketten is kiestek a keretből, így a fiatalokon volt a sor, hogy bizonyítsák, van helyük a felső házi rájátszásban. Az első gólra egészen a 13. percig kellett várni. Egy hátulról előreívelt labdát Pupek Márkó a kilépő kapus alatt juttatott a hálóba. A maradék két percben már számottevő esemény nem történt. Bíztunk benne, hogy a szünetben sikerül felébreszteni a csapatokat. A válasz hamar érkezett, 15 másodperccel a húzás után már újra sípszó hallatszott. A hazaiak felébredtek a szünetben, a vendégek még mindig az öltözőben voltak. A mérkőzés feléig hasonlóan teltek az események, úgy nézett ki, hogy eldőlt a mérkőzés, mivel a mesehősök már 4-0-ra vezettek a 23. percben. Ekkor Kiss Mátét valami felébresztette. Gyors egymásutánban két gólt szerzett a játékrész lefújása előtt, újra visszaadva ezzel az esélyt csapata számára.
  Az utolsó harmad úgy kezdődött, mint az előző, bár a Márkó-Mátyás páros 3 másodperccel lassabb volt, de így is úgy robogtak át a felállt Lizards védelmen, mintha ott se lettek volna. Ezek után két gól következett a gyíkok részéről. Az elsőt az egyik legfiatalabb, még U11-es, Bögi Levi szerezte, majd újra Kiss Máté lőtt egy újabb gólt szélről. A hazaiak megrázták magukat a középkezdés után és egy újabb előreívelés utáni gólt szerezve ismét 2 gólosra növelték előnyüket. Több ígéretes kísérlet után Orosz Lucának is sikerült a gyíkok közül gólt szereznie Máté passza után, ami után a mesehősök időt is kértek, hogy rendezzék a sorokat.
  Végül egy buta védelmi hibának köszönhették, hogy egyenlítés helyett nőtt az előnyük. Ekkor természetesen a gyíkok háza táján kellett rendet tenni. A végjáték izgalmainak fokozásához újra Luca járult hozzá, góljának köszönhetően nyitott lett a küzdelem az utolsó másfél percre. Utolsó erőtartalékaikat összeszedve a gyíkok megtettek mindent az egyenlítésért, de a házigazdák rutinosan tudták tartani a labdát, nem engedve gólhelyzet közelébe a vendégeket.
  Nagyon ígéretes a végeredmény a rájátszást tekintve, reméljük hasonlóan izgalmas, kiélezett küzdelmet fogunk látni márciusban és áprilisban az első négy között, mint amit itt a mérkőzés második félidejében produkált a két csapat.
  Gratulálunk a CH-nak a győzelemhez, annyit hoztak ki magukból, amennyi kellett a sikerhez.
 
 
Orosz Luca (2+1)
Réti Péter (0+1)
Réti Panni (0+1)
Kiss Máté (3+1)
Fertig Dávid (0+1)
Trombitás Anna
Horváth László
Praznovszky Pál
Bögi Levente (1+0)
Tótik Simon
Tartalék: Tóth Imre
Edző: Kovács Tamás
 
 
Gratulálunk!
 

 
 
   
 
Copyright © 2010 simonyisport.hu