3.
Feb.

Floorball hírek
 Két bajnoki mérkőzést játszottak a Gyíkok...

 

Magyar Bajnokság U15 Fiú

Veszprém, 2015.01.24.

 

Lizards Floorball Team – Csokonai Floorball Team

19-1 (5-0, 8-0, 6-1)

 

 

Keret: Praznovszky Pál (2+0), Balászs Levente (5+2), Orosz Luca (1+3), Fertig Dávid (1+0), Réti Péter (1+4), Trombitás Anna (2+2), Bögi Levente (6+0), Trombitás Balázs (1+2),
kapusok: Tótik Simon, Maier Péter

 

  Sima mérkőzésen győztek a Gyíkok a fiatalabb gyerekekkel felálló Csokonai csapata ellen.

  Nem kellett izgulni az eredmény miatt a hazai csapatnak. Ez a mérkőzés inkább egy örömjáték volt a felvételi stressze után a csapatnak. Már a 4. percben megszerezték a vezetést a Gyíkok, amit utána veszélyeztettek két kiállítás révén, ebből 20 másodpercet kettős emberhátrányban is eltöltve. A rapszodikus kezdés után a 12. perctől a harmad végéig percenként szereztek egy gólt a Gyíkok, ezzel megnyugtatva a kilátogató lelkes közönséget. A harmad során Trombitás Anna tündökölt a legjobban, aki egy gólt és két gólpasszt jegyeztetett a neve mellé.

  A második játékrészre mindkét csapat kapust cserélt. A 15 perc alatt átlagban 2 percenként estek a hazai gólok. A gyerekek egyre jobban belejöttek a játékba és kihasználták gyorsasági fölényüket a vendégek fiatal, de lelkes csapatával szemben.

  Az utolsó harmadot a vendégek első gólja nyitotta a 2. percben egy szép kontrának köszönhetően. Erre egy perc múlva Balázs Levente és Orosz Luca válaszolt, akik 10 másodpercen belül szereztek úgy két gólt, hogy egymásnak adták a gólpasszt.

  Ki kell még emelni Réti Pétert, aki régen mutatott ilyen jó formát, 4 gólpasszával és jó védőmunkájával egyik legfontosabb tagja volt a csapatának.

  A végére el is fáradt az ellenfél, de remélem, tudtak tanulni a mérkőzésből. Nagyon ügyes gyerekek, akik pár év múlva ott lesznek az U15 élmezőnyében, ha így haladnak tovább együtt.

 

 
 
 U17 Fiú Bajnokság, Veszprém, 2015.01.31.

 

Lizards Floorball Team – Phoenix Fireball SE

2-17 (2-8, 0-4, 0-5)

 

Keret: Balogh Roland, Kasza Balázs (1+0), Horváth László (1+1), Tóth Imre (0+1), Praznovszky Pál, Balázs Levente, Réti Péter, Fertig Dávid, Kiss Máté

kapus: Tótik Simon

Edző: Kiss Zoltán

 

  Izgalmaktól mentes mérkőzést játszott egymással a két csapat. A vendégek a mérkőzés elejétől kezdve komoly nyomás alá helyezték a bakonyi gyíkokat. Letámadtak egész pályán, ezzel nehezítve a labda kihozatalát és hibára kényszerítve a hazaiakat, akik nincsenek hozzászokva ehhez a nyomáshoz. Meg is hozta az eredményét gyorsan ez a taktika. Már az első percben megszerezték a vezetést a Tűzmadarak, amit folyamatosan tudtak növelni a harmad végéig. A Gyíkok többször hibáztak a saját térfelükön, amit nagyon jó százalékban váltott gólra a budapesti gárda. Nagyon tetszett a vendégek játékában a sok labda nélküli mozgás, amivel könnyen kerültek gólhelyzetbe. Jól működtek a hosszú keresztpasszaik, üresbe mozgásaik, a második hullámban érkezők megjátszása.

  A hazaiaknak az első harmad utolsó percében termett babér. Fél percen belül két gólt is sikerült szerezniük. Először Horváth László szabadütése találta üresen Kasza Balázst, majd Tóth Imre indította Lacit, aki ezúttal gólra váltotta a pontos átadást.

  A szünet után az látszott, hogy Kiss Zoltán edző megbeszélte a kis gyíkokkal a labdakihozatal menetét. Volt is alkalmuk bőven gyakorolni, mert a nyomás nem csökkent a Phoenix részéről. Már kevesebb hibát vétettek a hazaiak, de a támadásokat nem tudták gólra váltani.

  A vendégek megérdemelten győztek, a hazaiak pedig örülhetnek, hogy éles helyzetben tudtak egy fontos taktikai elemet gyakorolni.

 

A következő hétvégén a két csapat eggyel fiatalabb korosztálya találkozik, szintén Veszprémben.

 

Gratulálunk!


 
 
   
 
Copyright © 2010 simonyisport.hu