4.
Okt.

Generali-s hétvége a Balatonon
 

   A Kiss Lajos Diáksport Egyesület a „Generali a Biztonságért Alapítvány a 2015. évre pályázati kiírás”-ban nyertes vízi közlekedésbiztonsági programját szombaton (okt. 03-án) valósította meg.
 
generali_logo.jpg
 
 
  Szép időben, lengedező szélben, Balatonalmádiban, a Veszprémi Egyetem Vízitelepén
10 órakor találkoztunk a 3. B és 4. B osztályos gyerekekkel.
   Rövid általános tájékoztatót követően kezdetét vette az elméleti képzés, amelyet a telep vezetője, Szentessy Balázs és Máhl Krisztián vitorlázó tartott. Előadóink részletesen kitértek a vízparti viselkedésre, a vízben, illetve vízen végzett tevékenységek előkészületeire. A vízi járművek közül az emberi erővel hajtott járművekre vonatkozó Vízi KRESZ szabályokat részletesen ismertették - a korosztály számára - élvezetesen és szemléletesen 35 perc időtartamban.
   Ezután a kötelezően viselendő mentőmellények kiosztása és felvétele következett, majd 4 csoportba osztottuk a gyerekeket. Vitorlázásban, illetve a sárkányhajózásban betartandó alapszabályok ismertetése után kezdetét vette a gyakorlati képzés.
Két csoport kihajózott vitorlással, ahol megismerkedhettek a hajó részeivel, illetve vitorlázásban használatos alap csomókkal és felhúzhatták az orrvitorlát.
   A sárkányhajós csoportok a páratlan evezős hajók világában szerezhettek jártasságot. Rövid idő után vezényelt ütemre eveztek a gyerekek, nagyon élvezték. Mindenki kb. 50 percet töltött az első gyakorlati helyén.
   Rövid ebédszünet és játék után cseréltek a csoportok.
   A délutáni program második felében három darab négyszemélyes (1 fő felnőtt kísérettel) kenuval, illetve egy darab két személyes kajakkal (1 fő felnőtt kísérettel) evezhettek a gyermekek. Lelkes tagjaink többször is kenuba és kajakba ültek. Aki ezután még kedvet érzett, a feltámadó szélben mehetett egy nagy kört az egyik vitorlás hajóval.
 
   Reméljük jól éreztétek magatokat, a képeket és a videót a tanító néniktől megkapjátok.
 
 
 
Köszönjük a támogatást Generali a Biztonságért Alapítvány!
 
Íme pár kép:
 
IMG_0045.JPG
 
IMG_0054.JPG
 
IMG_0073.JPG
 
IMG_0094.JPG
 
IMG_0228.JPG
 
IMG_0255.JPG
 
IMG_0325.JPG
 
IMG_0331.JPG
 
 
 
 
 
 

 
 
   
 
Copyright © 2010 simonyisport.hu