25.
Dec.

Legeredményesebb sportolónk Kövér Fanni
 


  Fanni már kisiskolás korában is kiemelkedett társai közül, kezdetben a kézilabdapályán, később pedig az atlétikapályán bizonyított.

 Érdeklődése az atlétika iránt 2014-ben kezdődött, mikor a II. korcsoportban országos döntőbe jutott. 2015-ben már tapasztaltabban meg is nyerte a II. korcsoport összetett versenyét és bajnok lett! Ennek az eredménynek köszönhetően diákolimpiai válogatott tag lehetett kislabda hajítás versenyszámban. Első nemzetközi versenyét Fanni országos csúccsal nyerte, amely Lengyelországban volt.

  Ekkor kezdett a gerelyhajítással foglkozni. Felhagyott a kézilabdázással és testnevelő tanárának segítségével kezdte meg a felkészülést a következő verseny szezonra. 2016. tavaszától kezdődött el a gerelyhajító munka, amire a városi Stadionban szerény körülmények közt volt lehetőség. Idő közben Fanni köré egy kis csapat szerveződött, így lettek társak is az edzéseken. Folyamatosan fejlődve a versenyévad végére kimagasló teljesítményt nyújtott és új országos csúcsot hajítva zárta az évet. Ennek az eredménynek köszönhetően bizakodva várták edzőjével a következő 2017-es évet.

  A felkészülést októberben kezdte meg a gerelyhajító csapat, de az időjárásnak és a pálya hiányának köszönhetően a hajító munka csak márciusban kezdődhetett el a szabadban, addig tornatermünkben dolgoztak sportolóink. Ennek ellenére februárban a Téli Dobó Országos Bajnokságon újonc korosztályban Fanni egy első és egy harmadik helyet szerzett, de nem gerelyhajításban, hanem diszkoszvetésben és súlylökésben.

  A gerelyhajítás szezonkezdete márciusban volt a váci versenyen, ahol Fanni egyből országos csúcsot dobott! Ezzel párhuzamosan folyamatosan készült az iskola atléta csapatával a Diákolimpia küzdelmeire, a városi, majd a megyei versenyen is győzött egyéni összetettben és kislabdahajításban is. Csapatban immár 3. alkalommal a megye legjobbjaként ismét az országos döntőre jutott. A döntőt júniusban rendezték Debrecenben és Fanni ismét egy országos bajnoki arannyal jöhetett haza, melyet kislabdahajításban szerzett.

Ezt követően csak a gerelyhajításra és a diszkoszvetésre koncentrált, az Újonc Országos Bajnokságon mindkét számban ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A felkészülést folytatva a nyár elejére elkészülő hazai pályán ismét fantasztikus új országos csúcsot, 51.27m dobott így már közel 10 méterrel javította meg a régit! Eredményeinek köszönhetően meghívást kapott a serdülő liga döntőre ahol szintén sikerült a nála két évvel idősebbek között is megszerezni az első helyet. Ezt követően a serdülő válogatottba kapott meghívást, és szeptemberben Horvátországban immár nemzeti színekben győzött gerelyhajításban. A versenyszezon zárásaként Vácon a Németh Miklós gerelyhajító versenyen új pályacsúcsot dobott, ami az első helyezésen kívül egy fantasztikus új gerelyt is jelentett, amit ajándékba kapott. Eredményeinek köszönhetően a felkészülését segítendő meghívást kapott a Magyar Atlétikai Szövetség által szervezett „Gerely programba”, aminek köszönhetően havi edzőtáborokban készülhet edzőjével, és a többi magyar gerelyhajítóval, edzőikkel. 

 

Fanni__1_.jpg

 

19274885_1908311949429219_2082790296040023354_n.jpg

 

Fanni__2_.jpg

 

Gratulálunk Fanninak és sikeres új évet kívánunk neki!


 
 
   
 
Copyright © 2010 simonyisport.hu